ГоловнаСвіт

У Британії посилили заходи безпеки на тлі подій у Франції

Британська влада привела збройні підрозділи поліції у стан бойової готовності

У Британії посилили заходи безпеки на тлі подій у Франції
архив
Фото: lenta.ru

Поліція Великобританії посилила заходи безпеки у зв'язку з інцидентами, що сталися на сході Франції.

Про це повідомляє видання Evening Standard з посиланням на джерело в британському уряді. 

Минулих вихідних у французькому Діжоні чоловік на автомобілі з криками "Аллах Акбар" скоїв чотири наїзди на пішоходів, 13 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. У департаменті Ендр і Луара з тими ж вигуками озброєний ножем чоловік поранив двох поліцейських, але потім його ліквідували. Крім того, 22 грудня в місті Нанта водій автомобіля навмисне збив пішоходів, направивши машину в групу перехожих на Різдвяному базарі. Унаслідок інциденту постраждали 10 осіб. Після цього автомобіліст спробував покінчити з собою, завдавши собі десять ударів ножем. Зараз він перебуває в реанімації.

За словами співрозмовника видання, зараз зусилля антитерористичних підрозділів зосереджені на пошуку способів запобігання інцидентів, схожих на ті, що сталися у Франції.

"Ми не можемо встановити загороджувальні стовпи вздовж усіх магазинів на Оксфорд стріт, але додаткові заходи захисту можуть вжити", - цитують його слова британські ЗМІ.

На тлі майбутніх різдвяних канікул по всій Великобританії збройні підрозділи поліції приведено у стан бойової готовності, їхню чисельність збільшено у місцях скупчення людей.

У понеділок в Глазго сміттєвоз врізався в натовп, збивши на смерть шість осіб і поранивши десятки. Інцидент не визнано терактом, проте його причини наразі не встановлено.

У вересні терористичне угруповання "Ісламська держава" закликало своїх послідовників використовувати всі засоби, в тому числі власні автомобілі, щоби вбивати жителів західних країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram