ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін порадив росіянам уникати латинських букв

У Держдуму внесли законопроект про податок на іноземні слова в рекламі

Путін порадив росіянам уникати латинських букв
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін закликав уникати зайвої латинізації російської мови.

Про це повідомляє ТАСС.

"Особливо зараз звертаю увагу керівників регіонів - коли приїжджаєш у якесь місто, відразу видно рівень культури місцевого чиновництва, якщо на кожному розі в нас усі назви різних установ, реклама виключно латинськими літерами. Ми в якій країні живемо? Усе добре в міру", - сказав Путін.

Водночас президент розкритикував пропозицію замінити всі запозичені слова споконвічно російськими аналогами.

"Метро" можна поміняти, звичайно, на "підземку", але французи ж не міняють "бістро" на "кафе". Є якісь речі усталені", - сказав глава держави, додавши, що до мови треба ставитися "серйозніше".

У жовтні в Держдуму внесли законопроект, що передбачає спеціальний збір за використання латинських літер і найменувань товарів іноземними мовами в рекламі, зазначає "Лента.ру". Зазначалося, що вимога пошириться на компанії та індивідуальних підприємців, зареєстрованих на території Росії.

Раніше група депутатів з ЛДПР запропонувала штрафувати на суму до 50 тис. рублів за використання іноземних слів в разі наявності російських аналогів. Ініціативу схвалив комітет з культури, але в першому читанні депутати її відхилили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram