ГоловнаСвіт

Сіндзо Абе переобрано прем'єр-міністром Японії

Майже всі члени попереднього кабінету міністрів Японії зберегли свої пости

Сіндзо Абе переобрано прем'єр-міністром Японії
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Парламент Японії переобрав прем'єр-міністром Сіндзо Абе.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Під час голосування у нижній палаті Абе підтримали 328 депутатів з 470. Крім того, майже всі члени попереднього кабінету міністрів збережуть свої пости. Єдина заміна - глава Міноборони Акінорі Ето. Його наступника наразі не назвали, проте ним, імовірно, стане Ген Накатані, який очолював це відомство за прем'єра Дзюн'їтіро Коїдзумі (2001-2006).

За підсумками виборів у нижню палату парламенту, які минули всередині грудня, владна коаліція отримала 325 мандатів з 475, з яких на частку Ліберально-демократичної партії Сіндзо Абе припало 290. Її партнери по коаліції з партії "Нова Комейто" отримали 35 мандатів. Успіх блоку свідчить про те, що суспільство схвалює економічну політику, що проводиться прем'єром, - так звану абеноміку.

Нагадаємо, 18 листопада Сіндзо Абе ухвалив рішення про роспуск парламенту для того, щоб на виборах отримати мандат довіри на проведення своєї економічної та фінансової політики. Приводом до такого рішення стали дані про економічний спад два квартали поспіль після підвищення споживчого податку з 5% до 8%. Це змусило прем'єра відмовитися від планів провести чергове підвищення податку до 10% у жовтні майбутнього року, як це планувалося раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram