ГоловнаСвіт

Влада Франції закликала громадян до спокою після серії наїздів на пішоходів

Французький прем'єр відкинув зв'язок трагічних інцидентів з тероризмом

Влада Франції закликала громадян до спокою після серії наїздів на пішоходів
Мануэль Вальс
Фото: islamenfrance.fr

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс закликав громадян зберігати спокій після двох випадків умисних наїздів на пішоходів.

Про це повідомляє euronews.

"Ми хочемо захистити громадян і сказати їм, що мобілізовані усі державні служби. У суспільстві є люди, які страждають від психічних захворювань, давніх і важких. Ці неврівноважені люди можуть робити якісь дії", - заявив глава уряду.

У місті Нанта в понеділок, 22 грудня, водій автомобіля навмисне збив пішоходів, направивши машину в групу перехожих на Різдвяному базарі. В результаті інциденту постраждали 10 осіб, повідомляє агентство AFP. Автомобіліст наїхав на перехожих, після чого, намагаючись покінчити з собою, завдав собі десять ударів ножем. Зараз він перебуває в реанімації.

За словами Вальса, наїзд не пов'язаний з тероризмом, оскільки водій був психічно неврівноваженим, зазначає AFP. Тим не менш, він оголосив про плани щодо посилення заходів безпеки у громадських місцях.

Днем раніше, 21 грудня, у Діжоні чоловік на автомобілі з криками "Аллах акбар" протаранив кілька груп пішоходів, внаслідок чого 13 людей постраждали, двоє перебувають у важкому стані. Згодом поліція з'ясувала, що з 2001 року водія 157 разів госпіталізували через проблеми з психікою. Слідчі також дійшли висновку, що він ніяк не пов'язаний із терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram