ГоловнаСвіт

У Сирії авіаударом знищено шкільний автобус: чотири жертви

Сирійські війська запобігли захопленню ісламістами аеропорту в провінції Ідліб

У Сирії авіаударом знищено шкільний автобус: чотири жертви
архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше четверо школярів загинули і ще близько 10 постраждали внаслідок авіаудару по шкільному автобусі на північному заході Сирії.

Про це повідомляє агентство агентство Al Arabiya.

Автобус потрапив під удар сирійських ВПС в районі поселення Джуббас провінції Ідліб на північному заході Сирії. Кількість загиблих може зрости, оскільки є тяжкопоранені. За даними агентства, всім учням в автобусі було близько десяти років.

У понеділок у провінції Ідліб сирійські урядові війська вбили 13 польових командирів з терористичного угруповання "Джабхат ан-Нусра". Раніше ліванський телеканал Al-Manar повідомляв, що урядові війська запобігли спробі бойовиків захопити військовий аеродром в провінції Ідліб, внаслідок чого вбито десятки терористів.

Наразі велика частина провінції Ідліб контролюється бойовиками з угруповання ісламізму "Фронт ан-Нусра", тоді як урядові війська утримують однойменну столицю провінції.

Громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Війська, підконтрольні президенту Башару Асаду, протистоять Вільній сирійській армії, "Ісламській державі", "Фронту Ан-Нусра" та іншим угрупованням. За даними ООН, від початку конфлікту в Сирії, що триває чотири роки, загинули понад 200 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram