ГоловнаСвіт

Іспанська принцеса постане перед судом за податкові махінації

Вперше в історії сучасної Іспанії член королівської сім'ї підозрюється у скоєнні злочину

Іспанська принцеса постане перед судом за податкові махінації
Принцесса Кристина
Фото: http://ru-royalty.livejournal.com/

Сестра короля Іспанії Феліпе VI принцеса Крістіна постане перед судом у справі про податкове шахрайство, пов'язаній із діяльністю некомерційної організації, очолюваної її чоловіком.

Про це повідомляє BBC News.

Таким чином, за даними ЗМІ, вперше в історії сучасної Іспанії член королівської сім'ї опиниться в суді як підозрюваний у скоєнні злочину.

Чоловік доньї Крістіни, олімпійський чемпіон з гандболу Іньякі Урдангарін, герцог Пальма-де-Майоркський, також перебуває під слідством і підозрюється у підробці документів, розтраті державного майна, зловживанні службовими повноваженнями і шахрайстві. Слідство підозрює Урдангаріна в причетності до відмивання €6 млн у рамках діяльності некомерційної організації "Інстітуто Ноосі", яку він раніше очолював. Донья Крістіна на той момент входила до ради директорів організації. Подружжя спільно володіли компанією "Аісон", через яку, за припущеннями слідчих, також відмивалися кошти.

На початку листопада з іспанської принцеси зняли звинувачення у відмиванні грошей.

Таким чином, вона мусить відповісти перед судом тільки за несплату прибуткового податку і податку на прибуток у 2007-2008 роках.

Уперше слідство звернуло увагу на принцесу Крістіну після того, як іспанські цивільні активісти, які займаються боротьбою з корупцією, заявили, що їй було відомо про махінації її чоловіка, а також, що вона брала участь у деяких незаконних фінансових операціях. Активісти стверджують, що за три роки існування створеної на ім'я Урдангаріна компанії "Аісон" дочка колишнього монарха Хуана Карлоса зняла з її рахунку €571 000, хоча інвестиції в цю фірму становили лише €1,5 тисячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram