ГоловнаСвіт

Явка на парламентських виборах в Узбекистані перевищила 78%

У ЦВК не отримали жодного повідомлення про порушення виборчого процесу

Явка на парламентських виборах в Узбекистані перевищила 78%
Узбекистан
Фото: Wikipedia

Явка виборців на парламентських виборах в Узбекистані на 17.00 місцевого часу (14.00 за київським часом) склала 78,4% від загального списку зареєстрованих виборців. Про це повідомила заступник голови Центральної виборчої комісії республіки Світлана Артикова, інформує РИА "Новости".

За її словами, на виборчі дільниці до зазначеного часу прийшли майже 16,3 мільйона осіб. Вона також зазначила, що інформація про будь-які порушення виборчого законодавства в процесі виборів в ЦВК "наразі не надходила".

Вибори раніше були визнані такими, що відбулися: відповідно до законодавства для цього необхідно, щоб проголосували 33% зареєстрованих виборців. На парламентських виборах мають право голосу 20,79 мільйона осіб.

Нагадаємо, це вже п'яті парламентські вибори в Узбекистані. Двопалатний парламент в Узбекистані був вперше сформований 2005 року. У Законодавчій палаті на постійній основі строком на п'ять років працюють 150 депутатів. За виборами стежать майже 70 тисяч місцевих спостерігачів і близько 300 міжнародних, включаючи місії БДІПЛ/ОБСЄ, виконкому СНД і ШОС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram