ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін вирішив утриматися від спеціальних заяв з приводу рубля

Прес-секретар Путіна пояснив ситуацію на фінансових ринках "емоціями і спекулятивними настроями"

Путін вирішив утриматися від спеціальних заяв з приводу рубля
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін не робитиме окремих заяв з приводу ситуації на фінансових ринках до великої підсумкової прес-конференції 18 грудня.

Про це заявив газеті "Коммерсантъ" прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

За словами Пєскова, Путін також не планує додаткових нарад з міністрами, оскільки "перебуває в постійному контакті з урядом". Оцінюючи ситуацію на фінансових ринках, Пєсков зазначив "турбулентність", пояснивши її "емоціями і спекулятивними настроями".

У вівторок, 16 грудня, в резиденції прем'єр-міністра Дмитра Медведєва відбулася нарада з фінансовим блоком - її скликали екстрено через девальвацію рубля. Учасники наради вирішили не вводити валютний контроль, але "забезпечити більше балансу попиту та пропозиції на внутрішньому валютному ринку".

Падіння курсу рубля до кінця торгів 16 грудня склало близько 3,5 рубля щодо долара і 6,3 рубля щодо євро. Раніше під час торгів долар дорожчав до 80,1 рубля, а євро - до 100,74 рубля, однак згодом російська валюта почала повертати свої позиції. Після різкого падіння рубля в понеділок Центробанк підвищив ключову ставку з 10,5% до 17%.

Пєсков запевнив, що конференція має пройти "планово". За словами прес-секретаря президента, на підсумковій прес-конференції очікують багато запитань про міжнародну ситуацію, економічну ситуацію та події в Україні.

18 грудня президент РФ Володимир Путін проведе щорічну, десяту за ліком, велику прес-конференцію. На захід акредитовано понад 1200 журналістів. Чергову прес-конференцію транслюватимуть у прямому ефірі телеканали "Россия 1", "Россия 24" і "Первый канал". Трансляцію також організують радіостанції "Маяк", "Вести ФМ" і "Радио России". Також буде онлайн-трансляція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram