ГоловнаСвіт

У Німеччині суд ухвалив провести розтин тіла депутата, який критикував Росію

Влада ФРН хоче виключити зв'язок між смертю парламентарія і його жорсткою позицією щодо Путіна

У Німеччині суд ухвалив провести розтин тіла депутата, який критикував Росію
Андреас Шокенхофф
Фото: EPA/UPG

Німецький суд ухвалив провести розтин члена парламенту ФРН Андреаса Шокенгоффа (Andreas Schockenhoff), відомого своєю жорсткою критикою на адресу президента РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на державних прокурорів, таке рішення ухвалено для того, щоб виключити будь-який зв'язок між смертю парламентарія і його жорсткою позицією щодо Кремля.

Андреас Шокенгофф, заступник лідера парламентської фракції консервативної партії канцлера Ангели Меркель, несподівано помер у суботу у віці 57 років. Парламентарій, який був координатором уряду ФРН з Росії, відкрито підтримував жорсткі санкції щодо РФ у зв'язку з анексією Криму.

"Нам невідома причина його смерті", - сказав у коментарі агентству Карл-Йозеф Діль (Karl-Josef Diehl), представник офісу державного прокурора в Равенсбургу.

"Для того, щоб визначити точну причину смерті і протистояти всім сумнівам і чуткам, зокрема пов'язаним з його попередньою роботою, як і його ролі координатора уряду щодо Росії, розтин було запропоновано і затверджено судом", - сказав він.

За словами Діля, розтин Шокенгоффа проведуть у вівторок, а його результати оголосять уже в середу. Поки що причину смерті парламентарія не встановлено. Німецькі ЗМІ, однак, повідомили, що він помер від природних причин.

Шокенгофф став фігурою національного масштабу 2011 року, коли він публічно зізнався, що має проблеми з алкоголем після участі в ДТП. Тоді він на місяць пішов із політики, щоб пройти курс лікування від алкоголізму.

Андреас Шокенгофф був координатором уряду Німеччини з питань Росії з 2006-го по початок 2014 року. 2012 року, після того як зробив парламентську доповідь, в якій розкритикував Путіна, МЗС РФ відмовилося визнати його представником уряду Німеччини.

В інтерв'ю радіо Deutschlandfunk минулого місяця Шокенгофф сказав, що Путін веде "гібридну війну" проти України і Заходу, зазначає Рейтер.

"Росія буде реагувати тільки тоді, коли на неї натиснуть, - сказав він. - А Путін буде робити тільки те, що він змушений робити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram