ГоловнаСвіт

Під час звільнення заручників у Сіднеї загинуло 3 людини

Ще четверо людей отримали поранення

Під час звільнення заручників у Сіднеї загинуло 3 людини

Під час звільнення заручників в Сіднеї в Австралії, за уточненими даними, загинули три людини: нападник і двоє із заручників, чоловік і жінка.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Загалом було захоплено 17 заручників, повідомила поліція вранці у вівторок, який вже настав в Австралії. Протистояння навколо кафе в центрі міста, де вранці в понеділок було захоплено заручників, тривало понад 16 годин", - наголошується в повідомленні.

Загалом внаслідок сутичок четверо людей отримали поранення, у тому числі один заручник, якого було поранено в плече, повідомляє британське видання The Guardian.

Нагадаємо, 15 грудня озброєний чоловік захопив кафе в центрі Сіднея. Він розставив заручників біля вікон, змусивши деяких з них розгорнути традиційний ісламський прапор.

Загарбник вимагав надати йому прапор угруповання "Ісламська держава", а також заявляв, що хоче поговорити з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом. Він стверджував, що в Сіднеї закладено чотири бомби. Двома з них заміновано кафе, а ще дві знаходяться в центральному діловому районі міста. Поліції не вдалося виявити вибухові пристрої.

За даними поліції, нападником був 50-річний утікач з Ірану на ім'я Ман Гарон Моніс. Він уже перебував в Австралії під слідством за низкою злочинів, у тому числі із застосуванням насильства. Його випустили на свободу під заставу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram