ГоловнаСвіт

Прем'єр Фінляндії стурбований польотами російських ВПС

У Гельсінкі заявляють про загострення ситуації з російськими літаками

Прем'єр Фінляндії стурбований польотами російських ВПС
Фото: http://www.horoshienovosti.com.ua

Прем'єр-міністр Фінляндії Александер Стубб висловив стурбованість почастішанням польотів російських військових літаків над Балтійським морем і Фінською затокою.

Про це він заявив в ефірі YLE Radio Suomihttp.

За словами Стубба, "сформована ситуація дійсно викликає занепокоєння". Хоча в Гельсінкі і не бачать загрозу безпеці Фінляндії з боку російської авіації, "ми цілком можемо констатувати, що ситуація загострилася, зараз вона більш гостра, ніж за досить тривалий період, який цьому передував", підкреслив прем'єр.

Він додав, що допускає, що російські літаки літали між Калінінградом та іншою частиною країни в рамках звичайних військових маневрів, але польоти "повинні бути безпечними в будь-якому випадку".

Раніше в неділю повідомляли, що у Фінляндії змінили маршрути цивільних рейсів через російські військові літаки в небі над Балтикою. При цьому наголошувалося, що російські літаки літають з вимкненими транспондерами (приладами для ідентифікації повітряного судна).

Нагадаємо, 12 листопада над Швецією російський військовий літак ледь не зіткнувся з пасажирським. Міноборони Швеції заявило, що російський військовий літак летів з вимкненим транспондером. У Москві на це відповіли, що військові літаки НАТО завжди літають в міжнародному повітряному просторі біля кордонів Росії з вимкненими транспондерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram