ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський депутат Мілонов взяв штурмом петербурзький гей-клуб

За підсумками перевірки клубу поліція склала протоколи про порушення "комендантської години" на трьох дівчат

Депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Віталій Мілонов спробував зірвати фрік-вечірку, яка проходила в ніч проти неділі, 14 грудня, в петербурзькому гей-клубі "Центральна станція".

Про це повідомляє "БалтИнфо".

Мілонов прийшов до клубу з 15 соратниками і заявив, що там перебувають школярі, про що йому нібито розповіли їхні батьки. Охорона відмовилася пропустити депутата, оскільки він не пройшов дрес-код.

Не важно где мы, важно кто с нами. Добрый вечер, Милонов)))

Фото опубликовано Anna Khodakova (@annakhod)

У цей час між прибічниками Мілонова і гостями вечірки Loshadka Party біля входу в клуб зав'язалася бійка. Через деякий час сталася бійка, в якій брали участь охоронці клубу. Конфлікт припинили поліцейські. Затримувати вони нікого не стали.

Потім до "Центральної станції" прибули співробітники ОМОНу, разом з якими Мілонов зміг потрапити в клуб. Вечірка була припинена. Поліцейські виявили в клубі трьох неповнолітніх дівчат, наймолодшій з яких 15 років. Як стверджує депутат, вона намагалася покинути клуб, але її відмовилися випустити, а один з охоронців нібито її вдарив.

На підлітків склали протоколи про порушення "комендантської години".

Нагадаємо, в листопаді Мілонов запропонував створити мережу православних перукарень. Згодом повідомлялося, що Мілонова запідозрили в екстремізмі і психічному розладі.

Віталій Мілонов відомий як автор закону про гей-пропаганду і борець за чистоту моралі. Раніше він звинуватив співачку Мадонну в пропаганді гомосексуалізму. Аналогічні претензії він пред'явив і Леді Газі після її концерту в Петербурзі. У жовтні 2014 року він запропонував заборонити в'їзд до Росії голові Apple Тіму Куку, який зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації.

Нагадаємо, закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх було ухвалено законодавчими зборами Петербурга восени 2011 року. У березні 2012-го його підписав губернатор Георгій Полтавченко. Закон різко розкритикували міжнародні правозахисні організації, проте підтримали деякі російські політики. Окрім того, його було впроваджено ще в низці міст Росії. У червні 2013 року федеральний варіант законопроекту схвалила Держдума. У червні 2014 року в Петербурзі скасували закон про заборону гей-пропаганди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram