ГоловнаСвіт

У Камеруні ліквідували 180 бойовиків "Боко Харам"

Нігерійські бойовики регулярно нападають на лідерів релігійних громад і мирних жителів

У Камеруні ліквідували 180 бойовиків "Боко Харам"
"Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Камерунські силовики ліквідували щонайменше 180 бойовиків, які, імовірно, входили до нігерійського терористичного угруповання "Боко Харам".

Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

За інформацією агентства, 400 ісламістів атакували камерунських співробітників служби безпеки в місті Амчід на кордоні з Нігерією. Під час зіткнення з бойовиками жоден силовик не постраждав.

Місцева влада інформацію про напад наразі не підтвердила.

У жовтні силовики знищили в камерунських містах Амчід і Лімані близько 200 ісламістів.

"Боко Харам" - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Нігерії. Вона виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання відповідальне за більшість терактів, скоєних у Нігерії. У травні 2014 року Радбез ООН вніс "Боко Харам" у список терористичних організацій. Раніше цілями бойовиків ставали переважно об'єкти, пов'язані з армією і поліцією. Проте останнім часом екстремісти регулярно нападають на лідерів релігійних громад і мирних жителів.

Однією із найрезонансніших справ стало викрадення бойовиками 276 школярок в нігерійському місті Чібок у квітні цього року. Ісламісти пообіцяли продати дівчаток у рабство або насильно видати заміж. 57 ученицям вдалося повернутися додому. На початку листопада лідер "Боко Харам" Абубакар Шекау у своєму відеозверненні заявив, що 219 полонених школярок прийняли іслам, їх видали заміж.

Нагадаємо, у жовтні п'ять африканських країн оголосили війну "Боко Харам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram