ГоловнаСвіт

У Держдумі запропонували придумати нову валюту замість рубля

Анатолій Виборной поки що не придумав назви для альтернативної рублю валюти

У Держдумі запропонували придумати нову валюту замість рубля
Фото: http://www.ntv.ru

У Держдумі Російської Федерації задумалися про заміну рубля іншою валютою, яка повинна зупинити падіння щодо долара і євро.

Про це повідомив член думського комітету з безпеки і протидії корупції Анатолій Виборной, пише lenta.ru.

За словами Виборного, є кілька варіантів виходу з кризи. Зокрема, можна створити альтернативну рублю валюту, назви для якої поки що немає, або підняти російську валюту на "абсолютно інший рівень".

Депутат стверджує, що в цьому разі в російських громадян зникне необхідність користуватися євро і доларом. При цьому Виборний не виключив, що до створення нової валюти можуть залучити країни Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) і Шанхайської організації співпраці (ШОС).

Також він заявив, що депутати почали усно опрацьовувати проект після послання президента Федеральним зборам. "Говорити про конкретні ініціативи поки що рано, але ми думаємо про це питання", - сказав Виборной.

Курс рубля з початку року впав до долара більш ніж на 40%, а до євро - на 34%. Темпи падіння сильно прискорилися за останні тижні. Зараз євро коштує близько 69 рублів, а долар - близько 55 рублів. У листопаді ЦБ відпустив рубль у вільне плавання, остаточно скасувавши валютний коридор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram