ГоловнаСвіт

Одного з керівників британських євроскептиків звинуватили в сексуальних домаганнях

Лідера британських євроскептиків висміяли за його антиіммігрантські заяви

Одного з керівників британських євроскептиків звинуватили в сексуальних домаганнях
Найджел Фарадж
Фото: EPA/UPG

Партія незалежності Сполученого Королівства (UKIP) в листопаді призупинила членство генерального секретаря Роджера Берда (Roger Bird) за підозрою в сексуальному домаганні.

Про це повідомляє The New York Times.

41-річного Берда звинувачують у тому, що він запропонував 39-річній Наташі Болтер (Natasha Bolter), члену своєї партії, в обмін на швидке просування в партії переспати з ним. Партійний функціонер заперечує це, заявивши, що стосунки влаштовували обох. Берд опублікував її послання, в яких вона зізнається йому в коханні. Потім, за словами Берда, їхні стосунки охололи.

За словами Берда, він жалкує про те, що ця історія нашкодила іміджу UKIP, але не вважає, що зробив щось негоже.

Болтер, однак, стверджує, що її повідомлення, оприлюднені Бердом, мають лише дружній характер. "Якби я переспала з ним, мені було б легше робити кар'єру в UKIP", - зізналася вона. Болтер оприлюднила цю історію через те, "що на жінок чиниться величезний тиск, щоб вони переспали в обмін на отримання роботи". Згодом вона пішла з партії.

У середу, 10 грудня, The Daily Telegraph опублікувала карикатуру, на якій зображено двох членів партії, котрі обговорюють цей скандал. "Як на мене, все це звучить занадто по-французьки", - свідчить підпис до малюнка.

Як зазначає NYT, минулого тижня лідера UKIP Найджела Фараджа ЗМІ висміяли за те, що він звинуватив мігрантів у неможливості відвідати політичний мітинг у Порт-Толбот (Уельс). "Я провів шість годин і 15 хвилин в автомобілі. Це не має нічого спільного з професіоналізмом. Але зате це безпосередньо пов'язано з цією країною, в яку населення потрапляє через дах, головним чином через міграційну політику відкритих дверей, а також з тим фактом, що траса М4 вже не така хороша для їзди, як раніше", - сказав він.

Нагадаємо, в листопаді Європейський суд дозволив країнам ЄС відмовляти мігрантам у соцвиплатах, чого довгий час добивалася UKIP. Через це євроскептики, які є одними з основних опонентів прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона на загальних виборах в 2015 році, втратили один зі своїх основних аргументів на користь виходу з ЄС.

UKIP дотримується правої ідеології і виступає за вихід Великобританії зі складу Євросоюзу, а також виступає проти імміграції. ЗМІ неодноразово наголошували, що антиімміграційні заяви партії межують з расистськими. Партія незалежності Сполученого Королівства має 24 мандати у Європарламенті і чотири - у британському парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram