ГоловнаСвіт

Терорист атакував автобус із військовими в Кабулі: шість жертв

Відповідальність за теракт взяв на себе рух "Талібан"

Терорист атакував автобус із військовими в Кабулі: шість жертв
Теракт к Кабуле
Фото: EPA/UPG

Терорист-смертник підірвав себе у передмісті афганської столиці Кабула біля автобуса з військовослужбовцями, загинули шість солдатів, близько 10 осіб отримали поранення.

Про це повідомляє "Аль-Джазіра" з посиланням на офіційну заяву афганської влади.

Відповідальність за терористичну атаку взяв на себе ісламістський рух "Талібан".

Теракт став першим у Кабулі більш ніж за тиждень. Як зазначає "Аль-Джазіра", це може свідчити про відновлення активної фази антиурядової кампанії бойовиків.

У 2014 році бойовики ісламістського руху "Талібан" та інших радикальних організацій здійснили десятки терактів по всьому Афганістану. Експерти пов'язують останні теракти в Афганістані з тим, що 8 грудня бойова місія НАТО і США в Афганістані офіційно завершилася. Наприкінці листопада парламент Афганістану проголосував за те, щоб на території країни залишилися близько 12 тисяч іноземних військових. Тим не менш, від початку 2015 року основне навантаження у боротьбі з ісламістами ляже на місцеву армію і поліцію. Саме проти співробітників афганських сил безпеки направлено нинішню хвилю терору в Афганістані. За даними прес-служби НАТО, у 2014 році загинули понад 4600 афганських силовиків.

Нагадаємо, у 1996-2001 рр. ісламістський рух "Талібан" правив Афганістаном. За роки існування так званого Ісламського Емірату Афганістан "Талібан" узяв під свій контроль близько 90% території країни і витіснив опозиційний "Північний альянс" у прикордонну провінцію Бадахшан. У період правління ісламістів у країні діяли норми шаріату, в тому числі заборонялися усі публічні спортивні заходи, проте після початку американської військової операції в Афганістані талібів усунули від влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram