ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Медведєв порадив росіянам перетерпіти девальвацію рубля

Прем'єр РФ заявив, що через ситуацію на валютному ринку він перебуває "в одному човні" з усіма росіянами

Медведєв порадив росіянам перетерпіти девальвацію рубля
Медведев

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв закликав громадян перетерпіти девальвацію рубля.

Про це він сказав в інтерв'ю російським телеканалам.

"Очевидно, що це б'є по кишені всіх людей абсолютно, хто заробляє гроші в рублях, а таких у нас абсолютна більшість", - зазначив він, додавши, що це, природно, знижує купівельну спроможність росіян.

"Тут точно не треба з цього влаштовувати якусь особливу істерику, як-то кажуть, тут треба просто набратися терпіння і подивитися на те, яким чином розвивалися події у схожій ситуації", - порадив глава уряду, нагадавши про події 2008-2009 рр. і суттєве послаблення рубля.

На думку Медведєва, коли виникають такого роду економічні проблеми, найголовніше не ухвалювати поспішних рішень. Він також зазначив, що досвід попередньої кризи показує, що "спроби обов'язково перевести свої запаси в іноземну валюту дуже часто просто призводять до втрати грошей".

Глава російського уряду додав, що зберігає свої гроші в рублях. "Зарплату отримую в рублях, і разом з усіма нашими громадянами, природно, зміна, ослаблення курсу рубля позначається і на тих коштах, які я отримую. У цьому сенсі ми всі перебуваємо в одному човні", - зазначив він.

Медведєв також повідомив, що уряд індексуватиме пенсії та виплати бюджетникам "в тих рамках, в яких ми це можемо сьогодні робити". "Щодо комерційного сектору, звичайно, це завдання, яке повинні вирішувати самі роботодавці", - зазначив прем'єр.

Основними причинами падіння рубля Медведєв вважає зниження ціни на нафту, санкції Заходу і спекуляції з національною валютою.Прі цьому глава уряду підкреслив, що сьогодні рубль надлишково ослаблений, тому цілком можливо, що через деякий час відбудеться його переоцінка. Однак він підкреслив, що для цього потрібно набратися терпіння.

Нагадаємо, що раніше в середу Медведєв розповів про подаровані Україні $80 млрд.

Також нагадаємо, що Банк Росії витратив $1,9 млрд на підтримку рубля в день виступу президента РФ Володимира Путіна з посланням Федеральним зборам. Наразі американська валюта на Московській біржі коштує понад 50 рублів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram