ГоловнаСвіт

Amnesty International звинувачує Ізраїль у військових злочинах

Ізраїльські війська атакували будинки мирних жителів сектору Гази

Amnesty International звинувачує Ізраїль у військових злочинах
архив

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала бомбардування будинків мирних жителів у секторі Гази ізраїльськими солдатами військовим злочином.

Про це повідомляється на сайті Amnesty International.

За словами представника організації Філіпа Лютера, в останні чотири дні війни між Ізраїлем і Газою зруйновано чотири багатоповерхові будинки. "Це порушення міжнародного гуманітарного права. Необхідно провести незалежне і неупереджене розслідування військових злочинів. Ті, хто в цьому винен, мусять зазнати покарання. Люди, чиї будинки незаконно зруйновано, повинні отримати компенсацію", - заявив він.

Імовірно, в одному із зруйнованих будинків перебувало командування бойовиків ХАМАС. Правозахисники просять, щоб ізраїльська влада пояснила, чому зруйновано інші будівлі. Керівництво єврейської держави наразі ніяк не прокоментувало ситуацію, що склалася.

Amnesty International також склала список порушень гуманітарного права з боку ХАМАС і палестинських збройних угруповань. Представники організації звернулися у Слідчу комісію ООН з проханням провести своє розслідування. Для цього правозахисникам знадобиться дозвіл ізраїльської влади на відвідування території Гази.

Нагадаємо, військова операція "Незламна скеля" тривала у секторі Гази з 7 липня по 26 серпня, коли Ізраїль і Палестина домовилися про нове перемир'я. Метою було заявлено припинення ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку сектору Гази. Наземна фаза військової операції охоплювала майже половину території палестинського анклаву. За час операції загинули понад 2100 палестинців і 69 ізраїльтян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram