ГоловнаСвіт

Білорусь відновила роботу митниць на кордоні з Росією

Митний союз тріщить

Білорусь відновила роботу митниць на кордоні з Росією
Фото: news.open.by

Білорусь відновила митний огляд вантажного автотранспорту на кордоні з Росією вперше після створення Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану.

"ФМС підтверджує, що білоруські митники відновили свою роботу на кордоні з РФ. З нашого боку митний контроль не здійснюється", - повідомила ТАСС представник прес-служби ФМС Олена Грач.

Минулої п'ятниці Держприкордонкомітет Білорусі заявив, що від початку грудня на російському напрямку прикордонники виявили цілу низку порушень митного законодавства фурами з продуктами харчування. На вихідних стало відомо, що після цього на кордоні з РБ виникли кілометрові черги з російських вантажівок.

Митний контроль автомобілів на кордоні Росії та Білорусі припинили з квітня 2011 року у зв'язку з набранням чинності угод про створення Митного союзу, згідно з якими транспортний контроль здійснюється на зовнішніх кордонах Митного союзу.

Нагадаємо, що у травні цього року Росія, Білорусь і Казахстан створили Євразійський економічний союз (ЄАЕС), наступний після МС етап інтеграції трьох країн. Він має почати роботу з 1 січня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram