ГоловнаСвіт

Російський телеканал "Дождь" виганяють зі студії в Москві

З 8 грудня телеканал вестиме мовлення з тимчасових студій у квартирах співробітників, повідомила головний редактор

Російський телеканал "Дождь" виганяють зі студії в Москві
Фото: https://www.facebook.com/tvrain

Російський телеканал "Дождь" покине свою тимчасову студію в редакції проекту "Сноб" на "Красном октябре" в Москві до 8 грудня.

Про це повідомляється на сайте телеканалу.

"Домовленість з проектом "Сноб" передбачала, що "Дождь" мовитиме з його редакції до лютого. Однак у п'ятницю, 5 грудня, керівництво телеканалу попросили покинути приміщення до понеділка. Причини вимоги не назвали", - йдеться у публікації.

Як повідомила генеральний директор "Дождя" Наталья Синдеева, Наталія Синдєєва, з 8 грудня телеканал мовитиме з тимчасових студій, які, можливо, буде розташовано в квартирах співробітників. Зараз телеканал розглядає кілька приміщень.

"Якщо ми завтра знайдемо приміщення, в яке можна в'їхати, ми готові в'їхати туди завтра ж і починаємо монтувати студію. На монтаж повноцінної студії нам потрібен місяць", - цитує слова Наталії Синдєєвої Forbes.

Проблеми у "Дождя" почалися в січні цього року, після того як він провів опитування "Чи потрібно було здати Ленінград, щоб зберегти сотні тисяч життів?". Це опитування спричинило великий скандал у суспільстві, а кабельні та супутникові оператори почали масово вимикати канал зі своїх мереж. Через це канал втратив 80% аудиторії. "Дождь" був змушений скоротити половину співробітників і почав кампанію зі збору коштів у прихильників.

"Дождь" вважається чи не єдиним каналом, який об'єктивно висвітлює події в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram