ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Роснефть" попросить у держави $3,7 млрд

Російській компанії бракує коштів через падіння ціни на нафту

"Роснефть" попросить у держави $3,7 млрд
архив
Фото: www.gazeta.ru

Нафтова компанія "Роснефть" запросить майже 200 млрд рублів ($3,7 млрд) у Фонду національного добробуту (ФНД) на власні проекти.

Про це повідомляє газета "Ведомости".

Міністерство економічного розвитку, як зазначає видання, працює з чотирма проектами "Роснефти". Їхню загальну вартість оцінюють у 500 млрд рублів ($9,2 млрд), проте ФНД може покрити лише 40% їхньої вартості, тобто майже 200 млрд рублів.

"Скеровуючи на розгляд заявки на виділення коштів із ФНД, "Роснефть" керувалася принципом розвитку перспективних напрямків своєї роботи. Триває процес розгляду заявки", - розповіло джерело видання з "Роснефти".

У списку проектів "Роснефти" зазначено далекосхідний центр суднобудування "Звезда" і якийсь нафтопереробний завод. За словами міністра економіки Олексія Улюкаєва, "Звезда" - це хороший проект, однак не зовсім зрозуміло, як окупати його, коли ціна на нафту падає.

Наприкінці жовтня 2014 року "Роснефть" звернулася в ФНД із проханням надати їй понад два трильйони рублів ($37 млрд). Як стало відомо РБК, згодом компанія збільшила заявку до 2,4 трлн рублів. Наприкінці листопада ФНД повернув заявку "Роснефти" на доопрацювання.

Нагадаємо, наприкінці листопада повідомляли, що "Роснефть" через санкції і низькі ціни подешевшала на 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram