ГоловнаСвіт

Франція готова залишити Росію без "Містралів"

Париж передасть вертольотоносці, тільки якщо РФ припинить свою участь в українському конфлікті

Франція готова залишити Росію без "Містралів"
"Мистраль"
Фото: lenta.ru

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Париж може не передати вертольотоносці типу "Містраль" Росії.

Про це повідомляє ТАСС.

"У цей час ми не постачаємо "Містралі". І цілком можливо, якщо необхідних умов не дотримаються, ми не передамо Росії ці кораблі. І російська сторона має усвідомлювати це", - заявив міністр в інтерв'ю телеканалу BFM. Ле Дріан також підкреслив, що постачання зараз неможливі через політичну напруженість.

За його словами, передача вертольотоносців можлива тільки за відповідних політичних умов. "Ми перевіримо, як зміниться ситуація з українським конфліктом, і з'ясуємо, чи відбулися необхідні зміни", - сказав міністр.

Аналогічну думку про постачання "Містралів" президент Франції Франсуа Олланд висловлював ще на початку вересня.

4 грудня помічник президента Росії Володимир Кожин заявив, що Москва очікуватиме від Франції остаточної відповіді щодо вертольотоносців до кінця року. Крім того, за його словами, Росія може подати позов до Європейського арбітражного суду, але щонайшвидше 2015 року. Також нагадаємо, що напередодні віце-прем'єр Росії назвав купівлю "Містралів" помилкою.

"Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS уклали контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю €2 млрд в червні 2011 року. За умовами, термін здачі першого корабля - 1 листопада 2014 року, однак цю дату за погодженням сторін могли змінити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram