ГоловнаСвіт

Кадиров оголосив про завершення спецоперації в Грозному

Кадиров оголосив про завершення спецоперації в Грозному

Очільник Чечні Рамзан Кадиров заявив про завершення спецоперації з ліквідації шахідів у Грозному.

За його словами, які подає "Інтерфакс", дотепер виявлено дев'ять тіл нападників. Кадиров також зазначив, що ситуація дозволяє скасувати в столиці республіки режим контртерористичної операції.

"Спецоперація скінчилася, у нас є трупи дев'ятьох (шахідів), далі вони (співробітники силових структур) шукають", - сказав Кадиров журналістам. Раніше він зазначав, що серед мирного населення ніхто не постраждав.

За даними Національного антитерористичного комітету, ліквідовано основну частину групи, що планувала здійснити в Грозному кілька терактів. "Під час контртерористичної операції, виявивши самовідданість у виконанні громадянського та службового обов'язку, загинули десять співробітників територіальних органів поліції і 28 поранені", - додали в НАК. Кілька годин перед тим джерело в силових структурах повідомило, що серед поранених виявився начальник чеченського ОМОНу.

Режим КТО оголосили в Грозному в ніч проти четверга, 4 грудня, коли кілька невідомих відкрили вогонь по співробітниках поста ДПС, які намагалися затримати підозрілий автомобіль. Повідомляли, що трьох співробітників ДІБДД було вбито і стількох само поранено. Згодом шахідів заблокували в Будинку друку в центрі міста, де містяться редакції кількох газет, а також у будівлі школи.

За даними штабу ліквідації учасників незаконних збройних формувань, у Грозному опинилися 10-11 шахідів, інформацію про прорив у місто великої групи там назвали "нахабною і безсовісною брехнею".

Як повідомив Кадиров, правоохоронним органам стало відомо, що бойовики планують широкомасштабні дії в регіоні на День Конституції - 12 грудня, і їм вдалося запобігти цим злочинам. При цьому він зазначив, що нападники могли приїхати до Чечні з інших регіонів, оскільки "в Чечні здатних на це учасників НВФ не залишилося".

Про спецоперацію в Грозному згадав у своєму посланні до Федеральних зборів президент РФ Володимир Путін. Виступаючи в четвер, він висловив упевненість у тому, що правоохоронні органи республіки гідно впораються з ліквідацією бойовиків, і закликав підтримати їх. При цьому Путін звинуватив Захід у підтримці повстанців у Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram