ГоловнаСвіт

Рогозін назвав купівлю Росією "Містралів" помилкою

Віце-прем'єр РФ заявив, що Росія більше не купуватиме військову техніку за кордоном

Рогозін назвав купівлю Росією "Містралів" помилкою
Рогозин
Фото: http://lenta.ru

Віце-прем'єр-міністр Росії Дмитро Рогозін вважає, що контракт щодо десантних вертольотоносців типу "Містраль" від початку був помилкою колишнього керівництва Міноборони.

Про це повідомляє РИА Новости.

Віце-прем'єр також заявив, що після історії з "Містралями" Росія більше не купуватиме готову військову техніку за кордоном.

Рогозін відомий як послідовний критик проекту із закупівлями "Містралів" у Франції, і останніми роками неодноразово виступав із заявами про необхідність повної відмови від імпорту продукції військового призначення.

25 листопада президент Франції Франсуа Олланд призупинив передачу "Містралю" Росії до особливого розпорядження. Згідно із заявою, "президент республіки вважає, що нинішня ситуація на сході України як і раніше не дозволяє передати Росії перший "Містраль".

Згодом Росія пригрозила Франції судом через відмову поставити "Містраль".

Контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю €2 млрд уклали в червні 2011 року між "Рособоронекспортом" і французькою компанією DCNS. За умовами, термін здачі першого корабля - 1 листопада 2014 року, однак цю дату за погодженням сторін можуть змінити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram