ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Ірак спростував інформацію про затримання дружини лідера "Ісламської держави"

Затримана жінка також виявилася родичкою екстреміста

Ірак спростував інформацію про затримання дружини лідера "Ісламської держави"
Лидер "Исламского государства" Абу Бакр аль-Багдади
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ Іраку заявило, що затримана ліванською владою жінка не є дружиною лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді.

Як повідомляє Рейтер, у відомстві заявили, що затримана - сестра страченого за вибухи на півдні Іраку екстреміста Омара аль-Дулаїмі (Omar Abdul Hamid al-Dulaimi).

За інформацією агентства, ім'я жінки - Сая Абдул Хамід аль-Дулаїмі (Saja Abdul Hamid al-Dulaimi).

Прес-секретар МВС Іраку Саад Маан уточнив, що дружин халіфа аль-Багдаді звуть Асмаа Фавзі Маохаммед аль-Дулаїмі (Asmaa Fawzi Mohammed al-Dulaimi) і Есраа Раджаб Махелен аль-Кваїзі (Esraa Rajab Mahel al-Qaisi).

Напередодні повідомлялося, що ліванська армія зловила дружину і сина лідера "Ісламської держави", коли ті перетинали кордон з Сирією.

Угруповання "Ісламська держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ) виникла у 2006 році в Іраку за підтримки "Аль-Каїди". Спочатку до неї входили понад десяток дрібних терористичних осередків. У 2013 році угруповання взяло участь у війні проти режиму сирійського президента Башара Асада. Згодом бойовики вирішили перекинути основні сили до Іраку. На початку червня бойовики почали наступ на Багдад, захопивши міста Тікріт і Мосул. У їхньому розпорядженні опинилися танки, БТР, зброя і бронежилети іракської армії. На хвилі успіху ІДІЛ повідомила про створення халіфату і була перейменована в "Ісламську державу". У серпні США на чолі міжнародної коаліції почали силову операцію проти ІД в Іраку. У вересні вони почали завдавати повітряних ударів по цілях ІД в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram