ГоловнаСвіт

Росія офіційно не повідомляла Болгарію про закриття "Південного потоку"

Ситуація з будівництвом залишається "складною і тривожною"

Росія офіційно не повідомляла Болгарію про закриття "Південного потоку"
"Южный поток" в Болгарии в октябре 2013 года.
Фото: bivol.bg

Болгарія поки що не отримувала від Російської Федерації ніяких офіційних повідомлень про закриття "Південного потоку", тому ситуація навколо цього проекту залишається складною і тривожною. Так прокоментував віце-прем'єр Болгарії з економічної політики та європейських фондів Томіслав Дончев заяву президента Росії Володимира Путіна про відмову від будівництва газопроводу, передає Укрінформ.

"Офіційно Болгарію поки що не повідомили про призупинення будівництва "Південного потоку". Однак, враховуючи величезну значимість проекту, ми не можемо собі дозволити і далі мовчати: ситуація залишається складною і викликає у нас тривогу", - заявив Дончев.

Віце-прем'єр зазначив, що уряд перебуває в постійному контакті з членами Єврокомісії для пошуку оптимальних шляхів виходу із ситуації, що склалася.

Нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія відмовляється від будівництва газопроводу "Південний потік" по дну Чорного моря, оскільки досі від Болгарії немає дозволу на його будівництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram