ГоловнаСвіт

У Мексиці протестувальники вимагають відставки президента

Маніфестанти розгромили низку магазинів у Мехіко

У Мексиці протестувальники вимагають відставки президента
Беспорядки в Мехико
Фото: EPA/UPG

Учасники протестного маршу, що пройшов у Мехіко в ніч на 2 грудня, вимагали відставки президента Мексики Енріке Пенья Ньєто.

Про це повідомляє euronews.

Спочатку мирна акція протесту згодом переросла в заворушення: маніфестанти трощили і підпалювали вітрини магазинів і рекламні щити. На розгін протестувальників кинули великі сили поліції.

Демонстранти звинувачують керівництво країни у бездіяльності і затягуванні розслідування викрадення 43 студентів у місті Ігуала ще наприкінці вересня. За даними слідства, зниклих молодих осіб схопили місцеві поліцейські, а потім передали в руки членів кримінального угруповання, які розправилися зі студентами.

Злочин обурив мексиканське суспільство. Жителі країни регулярно проводять демонстрації з вимогою забезпечити правосуддя. Популярність Пенья Ньєто впала до найнижчої позначки за весь час. Намагаючись взяти ситуацію під контроль, мексиканський лідер запропонував проект конституційної реформи, що передбачає, зокрема, розпуск муніципальної поліції. Але ще до ухвалення цих заходів багато хто називає їх недостатніми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram