ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд обмежив доступ до Vimeo

Доступ до відеохостингу закривають на вимогу Генпрокуратури Росії

Роскомнагляд обмежив доступ до відеохостингу Vimeo через опублікований там відеоролик терористичної організації "Ісламська держава".

Про це відомство повідомило на своїй офіційній сторінці у "Вконтакте".

"У єдиний реєстр забороненої інформації внесено покажчик сторінки сайту, що містить відеоролик терористичної організації "Ісламська держава" "Полум'я війни", - йдеться в повідомленні відомства в соціальній мережі.

У коментарях представники відомства розповіли, що сайт видалять з реєстру заборонених, якщо з Vimeo видалять відеоролик, викладений угрупованням "Ісламська держава". Також вони зазначили, що представники відеохостингу проігнорували запит на видалення контенту.

Роскомнагляд уточнив, що доступ обмежується на вимогу Генеральної прокуратури Росії.

Як повідомляють російські ЗМІ, станом на 17:15 (16:15 за Києвом) сайт vimeo.com все ще працював.

Наприкінці жовтня Роскомнагляд також заблокував сервіс Wayback Machine, який з 90-х років автоматично зберігає копії сайтів у всій мережі, через відеоролик "Ісламської держави".

Vimeo - це відеохостинг, аналог YouTube. На сайті користувачі з усього світу можуть викладати свої відео.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Роскомнагляд виніс попередження "Эхо Москвы" за матеріал про ситуацію в Донецькому аеропорту.

Також нагадаємо, що в березні Роскомнаглядз виніс попередження "Лента.ру" через інтерв'ю з "Правим сектором". Згодом головним редактором "Лента.ру" призначили кремлівського ставленика, а колектив видання в повному складі звільнився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram