ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Лікарі, які протестували у Москві, оголосили про початок кампанії за відставку мера

За різними даними, мітинг лікарів у Москві зібрав від 1,5 до 5 тис. учасників

Організатори акції протесту лікарів "За гідну медицину" заявили зі сцени під час мітингу в Москві про початок кампанії за відставку мера столиці Сергія Собяніна.

Про це повідомляє "Дождь".

Демонстранти відреагували на озвучену вимогу схвальними вигуками.

Крім того, активісти виступили за відставку заступника мера Москви з питань соціального розвитку Леоніда Печатникова і голови столичного департаменту охорони здоров'я Олексія Хрипуна.

Мітинг відбувся у неділю на перетині вулиці Дурова та Олімпійського проспекту. Туди активісти прийшли від Самотечної площі. За оцінкою кореспондента, в акції взяли участь щонайменше 5 тисяч чоловік. Організатори заявили про десять тисяч, поліція - про 1,5 тисячі учасників.

Присутні вимагали від столичної влади відмовитися від планів закриття лікарень та скорочення медичних працівників.

2 листопада протестна акція медиків проти реформи зібрала близько чотирьох тисяч людей на Самотечній площі.

З кінця 2013 року в Москві триває скорочення медичних установ. Згідно з робочим варіантом плану-графіка закриття московських клінік і пологових будинків, співробітників 28 медустанов, включаючи 15 лікарень, буде звільнено. У деяких лікарнях співробітників уже скоротили. Чиновники стверджують, що це дозволить заощадити бюджетні кошти і підніме якість медпослуг. Так, 16 жовтня заступник мера Москви з питань соціального розвитку Леонід Печатников заявив, що ліквідація медустанов і звільнення співробітників пов'язані з необхідністю виконати травневі укази президента про підвищення зарплат у сфері охорони здоров'я. Лікарі, проте, упевнені, що йдеться про перерозподіл грошей і звільнення від поліклінік дорогої землі в центрі Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram