ГоловнаСвіт

ЗМІ повідомили про смерть тітки Кім Чен Ина від інсульту

Влада не повідомляла про смерть північнокорейського лідера, щоб не нагнітати обстановку в країні

ЗМІ повідомили про смерть тітки Кім Чен Ина від інсульту
Фото: EPA/UPG

У тітки північнокорейського лідера Кім Чен Ина стався інсульт, коли вона сперечалася з ним телефоном через страту її чоловіка і другої особи КНДР Чан Сон Тхека.

Про це повідомляє CNN з посиланням на зятя колишнього прем'єр-міністра КНДР, який втік з країни.

Третій за рахунком інсульт у Кім Ген Хі, за даними телеканалу, стався через кілька днів після страти її чоловіка, що вважався одним з найвпливовіших північнокорейських функціонерів. Тітку Кім Чен Ина доставили в лікарню, де вона пізніше померла.

Офіційно про смерть Кім Ген Хі не було оголошено, оскільки влада КНДР вирішили не нагнітати обстановку в країні після страти Чан Сон Тхека. Раніше південнокорейські ЗМІ стверджували, що вона покінчила з собою.

ЗМІ повідомили про страту дядька північнокорейського лідера Чан Сон Тхека на початку січня 2014 року. Його називали другою особою в КНДР. Вважалося, що він був політичним наставником племінника, поки той не мав досвіду управління державою. Проте з часом Кім Чен Ин визнав, що дядько має занадто багато влади. Чан Сон Тхека звинуватили в корупції і розгульному способі життя. Було оголошено, що він витрачає народні гроші на жінок і наркотики.

Разом з тим, у травні інформацію про страту дядька Кім Чен Ина спростував колишній гравець НБА Денніс Родман. Спортсмен, який був у Північній Кореї в січні, заявив, що "страчений" стояв поруч з ним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram