ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Глава МВС РФ пообіцяв уберегти Росію від власного Майдану

У 2014 році в рамках боротьби з вуличною злочинністю загони внутрішніх військ затримали понад 850 тис. громадян

Глава МВС РФ пообіцяв уберегти Росію від власного Майдану
архив
Фото: EPA/UPG

Глава МВС Росії Володимир Колокольцев заявив, що внутрішні війська МВС є одним із найпотужніших інструментів протидії загрозі заворушень, схожих на ті, що сталися в Україні та в інших країнах СНД.

З такою заявою він виступив на підсумковому засіданні військової ради головного командування внутрішніх військ, інформує РБК

"Ми бачимо трагічні наслідки, що захлеснули країни, на яких проводився експеримент "щепленням демократії по-американськи". Бачимо обвал системи їхніх економік, страхітливе соціальне становище, фактичне руйнування державності", - заявив він.

Глава МВС впевнений, що "таке ніколи, у жодному зі сценаріїв не відбудеться в Російській Федерації". "Ми попереджаємо про це всіх, хто вважає інакше", - додав міністр.

За його словами, внутрішні війська МВС мають бути готовими до оперативного перегрупування і дій у будь-якому регіоні країни. "Зважаючи на політичну ситуацію, потенційні загрози безпеці Росії втрачають чисто зовнішню військову спрямованість, вони набувають комплексного характеру і зачіпають життєво важливі сфери внутрішніх національних інтересів держави", - зазначив він.

Під час підбиття підсумків діяльності внутрішніх військ у 2014 році, він зазначив виконання "поставлених завдань у повному обсязі". Серед досягнень, за словами міністра, було завдання значної шкоди бандпідпіллю на Кавказі, забезпечення громадського порядку на Олімпіаді в Сочі і антитерористичний захист важливих державних об'єктів. У рамках боротьби з вуличною злочинністю загони внутрішніх військ затримали понад 850 тис. громадян за різні правопорушення, у тому числі майже 7 тис. за злочини.

Наприкінці жовтня з'явилися повідомлення про відставку міністра МВС Володимира Колокольцева. Телеканал "Дождь" повідомляв з посиланням на джерело в МВС, що міністр написав рапорт про відставку. При цьому, за даними телеканалу, виконувачем обов'язків міністра може стати нинішній головнокомандувач Внутрішніми військами і перший заступник Колокольцева Віктор Золотов, який раніше керував службою безпеки Росії. За даними джерел РБК, у федеральних органах влади, чутки про заміну міністра циркулюють з весни 2014 року. 11 листопада Колокольцев спростував повідомлення про те, що подав у відставку. "Нічого такого не було", - заявив він.

Нагадаємо, Євромайдан (Революція гідності) - національно-патріотичні, протестні акції в Україні, насамперед, проти корупції, свавілля правоохоронних органів і сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України. Протести почалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада. В рамках протестів кінця 2013 року відбувалися зокрема мітинги, демонстрації, студентські страйки. Результатами Євромайдану стали усунення від влади Віктора Януковича, відставка уряду Азарова, призначення нових президентських виборів і парламентських виборів, анексія Криму Росією і початок російської інтервенції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram