ГоловнаСвіт

На сайті Білого дому з'явилася петиція з вимогою позбавити віз Pussy Riot

Мешканець Нью-Йорка вважає, що російські активісти втручаються у внутрішні справи США

На сайті Білого дому з'явилася петиція з вимогою позбавити віз Pussy Riot
Мария Алехина, Надежда Толоконникова
Фото: EPA/UPG

На сайті Білого дому з'явилася петиція, автор якої вимагає позбавити віз членів панк-рок групи Pussy Riot і заборонити їм в'їзд до США за участь у заворушеннях у Фергюсоні.

Як вказується в документі, розміщеному на сайті Білого дому, "Надія Толоконникова, Марія Альохіна та Петро Верзілов прибули в США, щоб пропагувати аморальний і антихристиянський спосіб життя". Автор петиції, який мешкає у Нью-Йорку, зазначає, що американці поважають будь-яку життєву позицію, але "участь Альохіної, Толоконникової і Верзілова в незаконних акціях протесту і заворушеннях у Фергюсоні та Нью-Йорку стала останньою краплею".

Судячи з тексту, здебільшого творця петиції обурює участь іноземних громадян у внутрішньому житті США. "Ми, американці, самі розберемося зі своїми проблемами, без допомоги іноземців із підмоченою репутацією", - заявив він. На момент написання цієї замітки під текстом були 244 підписи.

Акції протесту у Фергюсоні почалися ще 24 листопада, коли журі присяжних відмовилося віддавати під суд поліцейського, який застрелив чорношкірого підлітка в серпні 2014 року. Демонстрації підтримали більш ніж у 170 американських містах, повідомляє CNN. За дві ночі заворушень у самому Фергюсоні заарештувалиі в цілому понад 100 осіб, а по всій країні - близько 400. У місті спалили десятки машин, ресторани, магазини і кафе. Про участь в акціях протесту членів Pussy Riot і Петра Верзілова (який, всупереч думці автора петиції, не є членом Pussy Riot) ЗМІ не повідомляли.

Pussy Riot - російська панк-рок група, яка здійснювала свої виступи у формі несанкціонованих акцій. Колектив прославився після акції в храмі Христа Спасителя, який самі організатори назвали "панк-молебнем". За результатами виступу заарештували Надію Толоконникову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевич. Їх звинуватили у хуліганстві за мотивами релігійної ворожнечі і засудили до двох років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Самуцевич покарання згодом замінили на умовне. У підсумку Толоконникова і Альохіна вийшли на свободу за амністією і незабаром виїхали за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram