ГоловнаСвіт

Путіну розроблять автомобіль за $180 млн

Раніше повідомлялося, що розроблений для перших осіб лімузин зможуть собі дозволити і пересічні громадяни

Путіну розроблять автомобіль за $180 млн
Фото: EPA/UPG

Розробка автомобіля для президента РФ Володимира Путіна коштуватиме бюджету країни 8 млрд рублів (близько $ 180 млн).

Відповідний лот на суму 8051000000,00 рублів з'явився на порталі держзакупівель РФ в середу, 26 листопада. 

Замовником виступає Міністерство промисловості і торгівлі. В повідомленні зазначено, що постачальник буде тільки один. На сайті також вказаний терміни реалізації проекту - замовлення необхідно виконати до 31 грудня 2016 року.

На початку 2014 року lenta.ru вже демонструвала перші фотографії макетів автомобілів проекту "Кортеж" для перших осіб країни. Офіційного підтвердження того, що представлені на знімках макети дійсно виконали в рамках проекту "Кортеж", не було.

У квітні 2014 року глава Мінпромторгу Денис Мантуров заявляв, що позашляховики на платформі "Кортеж" вироблятиме на Ульяновському автомобільному заводі компанія Sollers. У грудні 2013 року керуючий справами президента РФ Володимир Кожин сказав, що розроблений для перших осіб лімузин зможуть собі дозволити і пересічні громадяни.

Розробкою автомобілів для "Кортеж" займається Центральний науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут (НАМІ) Росії. В рамках проекту створять лімузин для президента РФ, а також седан, позашляховик та мікроавтобус для супроводу. ЗМІ писали, що партнером НАМІ виступить Porsche Engineering, але ця інформація так і залишилася непідтвердженою. У 2012 році на проект виділили 12 млрд рублів (близько $270 млн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram