ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ООН назвала кількість загиблих у результаті авіаударів у Сирії

За останні два тижні біженцями стали близько 50 тис. сирійців

ООН назвала кількість загиблих у результаті авіаударів у Сирії
Фото: www.1news.az

Не менш ніж 50 мирних жителів загинули в результаті ударів, яких завдають США і їхні союзники по позиціях терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) у Сирії.

Про це йдеться в доповіді Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, підготовленій для Радбезу ООН.

Із доповіді випливає, що з вересня жертвами авіаударів, заподіяних міжнародною коаліцією, стали 865 осіб, зокрема 50 мирних жителів в Алеппо, Дейр-ез-Зорі, Ель-Хасіці, Ідлібі та Рацці. Наголошують, що бомбардування змусило бойовиків роззосередитися по житлових кварталах, що змушує ще більше хвилюватися про захист мирного населення.

Окрім того, згідно з доповіддю, щонайменше 239 мирних жителів стали жертвами авіаударів, заподіяних сирійською армією. За даними Управління ООН з прав людини, з 18 жовтня по 6 листопада урядові ВПС скинули в околицях Дамаска 42 бомби. Авіаударів, зокрема, зазнали початкова школа, в результаті загинули щонайменше 17 дітей, десятки учнів отримали поранення.

Окрім того, як повідомляє агентство AFP із посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, в середу в результаті обстрілу сирійськими ВПС підконтрольного "Ісламській державі" міста Ракка загинули 95 людей, зокрема 52 мирні жителі.

Під час боїв тільки за останні два тижні жовтня біженцями, за даними сирійського відділення міжнародного руху Червоного Хреста і Півмісяця, стали близько 50 тис. осіб.

За даними ООН, із початку конфлікту в Сирії, що триває з березня 2011 року, загинули близько 200 тис. осіб. 8 серпня 2014 року  США та їхні союзники почали завдавати авіаударів по бойовиках "Ісламської держави" в Іраку, а з вересня завдають ударів по позиціях бойовиків у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram