ГоловнаСвіт

У Держдумі запропонували заборонити французькі вина через "Містралі"

У комітеті Держдуми з питань оборони запропонували виготовляти зброю і військову техніку виключно в РФ

У Держдумі запропонували заборонити французькі вина через "Містралі"
Фото: obozrevatel.com

Член комітету Держдуми з оборони Володимир Безсонов заявив про необхідність заборонити постачання французьких вин до Росії у відповідь на призупинення виконання контракту з постачання вертольотоносців "Містраль".

"Давайте заборонимо продаж французького вина в Росії. Навіть розмови про це можуть привести до бажаних результатів", - сказав він в ефірі "Русской службы новостей".

Крім того, парламентар назвав помилкою рішення замовити вертольотоносці у країні, що є членом НАТО. "У країнах НАТО зараз не можна і продукти харчування замовляти, не кажучи про озброєння, бо має бути забезпечена безпека. Це дурість найбільша, якщо не збитки. Крім того, російські вертольоти не можуть сісти на ці вертольотоносці", - заявив Бессонов.

На його думку, зі сформованої ситуації необхідно зробити висновки на майбутнє. "У нас 90% засобів зв'язку імпортного виробництва, в тому числі для потреб оборони, ФСБ і МВС. Необхідно озброєння і техніку бойову виготовляти виключно на території Росії", - упевнений депутат.

Раніше 25 листопада Франція заявила про невиконання Росією умов передачі "Містралю". Пізніше на сайті Єлисейського палацу з'явилося комюніке адміністрації президента Франції, в якому повідомлялося, що Франсуа Олланд призупинив передачу "Містралю" Росії до особливого розпорядження. Одразу після цього заступник міністра оборони Юрій Борисов заявив, що Москва наразі не має наміру висувати Франції претензії через припинення передачі вертольотоносця, проте вже через годину він виступив із протилежною за змістом заявою, пригрозивши Франції судом через відмову постачати "Містраль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram