ГоловнаСвіт

В охопленому безладами Фергюсоні підпалили 12 будівель

29 учасників заворушень у передмісті Сент-Луїса заарештовано

У США в місті Фергюсон учасники заворушень підпалили щонайменше 12 будівель на знак протесту проти рішення суду не висувати звинувачення поліцейському Даррену Вілсону, підозрюваному у вбивстві 18-річного темношкірого підлітка Майкла Брауна.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Начальник поліції округу Сент-Луїс Джон Делмар розповів, що особисто чув близько 150 пострілів з боку протестувальників під час заворушень, підпалів і сутичок між демонстрантами і поліцією, що тривали вночі. При цьому він уточнив, що самі правоохоронці вогонь не відкривали.

За словами Белмарі, поліцейські затримали 29 учасників заворушень.

"Нинішні заворушення набагато масштабніші за ті, що були в серпні", - повідомляється у Twitter місцевої поліції.

"У поліцію кидали цеглини, дві поліцейські машини спалено, поліція вилучила зброю. Сьогоднішня ніч була розчаруванням", - свідчить повідомлення.

Раніше губернатор штату Міссурі Джей Ніксон розпорядився направити в Фергюсон додаткові сили Національної гвардії.

Нагадаємо, Майкла Брауна вбили 9 серпня. Частина свідків стверджувала, що між поліцейськими та юнаком відбулася суперечка. За їхніми словами, офіцер почав стріляти у хлопця, незважаючи на те, що Браун підняв руки. За версією поліції, підліток сам напав на поліцейського, це підтверджують свідчення інших свідків. Після інциденту у Фергюсоні спалахнули заворушення, які тривали кілька тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram