ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голову однієї з найбільших будкомпаній РФ заарештували за шахрайство на $43 млн

Підозрюваний раніше фігурував у скандалі про розкрадання бюджетних коштів

Голову однієї з найбільших будкомпаній РФ заарештували за шахрайство на $43 млн
архив
Фото: ru-newz.ru

Гендиректор однієї з найбільших будівельних компаній Росії НВО "Мостовик" (Омськ) Олег Шишов заарештований до 13 січня за підозрою у шахрайстві на 2 млрд рублів (близько $ 43 млн).

Про це повідомляє РИА Новости.

Раніше Куйбишевський районний суд Омська помістив Шишова під домашній арешт на два місяці. Слідчі визнали його винуватим у шахрайстві, ухиленні від сплати податків і тривалій невиплаті зарплати. Згодом Шишова доправили до Москви, і слідство попросило взяти його під варту.

За даними СК РФ, Шишов вкрав із бюджету 2 млрд рублів, виділені на будівництво ділянки окружної дороги Омська, не виконавши умов держконтракту. Крім того, слідство підозрює Шишова у підробці фінансових документів "Мостовика", завдяки яким той ухилився від сплати податків на суму понад 515 млн рублів ($11 млн). Також, на думку слідчих, Шишов заборгував співробітникам НВО більш ніж 500 тис. рублів ($11 тис.) зарплати.

У серпні 2012 року "Мостовик" уже фігурував у скандалі про будівництво одного з олімпійських об'єктів у Сочі. Проти керівництва НВО, за даними ЗМІ, порушили кримінальну справу про завищення вартості при будівництві санно-бобслейної траси для Олімпіади в Сочі. Саме підприємство тоді спростувало звинувачення в розкраданні, зазначивши, що ціни зросли через складні умови будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram