ГоловнаСвіт

Росію обурили заяви США про передачу зброї Україні

Російське МЗС звинуватило Америку в порушенні женевської угоди

Росію обурили заяви США про передачу зброї Україні
Фото: newsbalt.ru

США порушують женевські домовленості своїми заявами про можливість поставок в Україну летального озброєння. Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, пише ТАСС.

"Ми звернули увагу не тільки на заяви, а й на поїздку представників добровольчих батальйонів у Вашингтон, які прагнули заручитися підтримкою адміністрації у зміні політики щодо військової допомоги Україні. Це серйозний сигнал. Якщо реально пан Блінкен, якого готують на посаду першого заступника держсекретаря США, про це заявив публічно і пов'язати це з майбутнім візитом віце-президента США Байдена в Україну, то мова може йти про принципову зміну політики адміністрації щодо конфлікту на сході України", - сказав Лукашевич.

"Це пряме порушення домовленостей, досягнутих зокрема за участю США, я маю на увазі Женевську заяву від 17 квітня, в якій, крім завдання якнайшвидшого початку загальнонаціонального діалогу в Україні, ще раз підтверджено завдання якнайшвидшого припинення бойових дій", - сказав він.

Нагадаємо, Тоні Блінкен, про якого говорить Лукашевич, на слуханнях у Конгресі США заявив, що Росія порушує Мінські угоди і що надання Києву зброї може спонукати Москву "двічі подумати і утримати її від подальших дій".

Коментарі Блінкена оприлюднено за день до початку дводенного візиту до Києва віце-президента США Джо Байдена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram