ГоловнаСвіт

У "Твіттері" латвійської армії повідомили про перехоплення російського літака

Раніше порушення повітряних кордонів російськими літаками зафіксували Канада й Естонія

Літаки Балтійського повітряного патруля НАТО перехопили російський літак-розвідник над Балтійським морем.

Про це повідомляє офіційний "Твіттер" Збройних сил Латвії.

"Літаки CF-188 Балтійського повітряного патруля НАТО 18 листопада піднялися за тривогою на перехоплення російського військового літака Іл-20 над Балтійським морем", - йдеться в повідомленні.

Шість літаків CF-188 (версія американського винищувача F/A-18 Hornet) належать ВПС Канади. З вересня вони базуються на литовському аеродромі під Шауляєм у рамках місії Балтійського повітряного патруля.

Раніше повідомляли, що 8 листопада 2014 р. пара канадських винищувачів перехопила над Балтійським морем точно такий самий літак-розвідник Іл-20. Ще раніше Естонія скерувала Росії офіційний протест у зв'язку з порушенням ще одним Іл-20 повітряних кордонів республіки 21 жовтня. А наприкінці жовтня повідомляли, що НАТО зафіксувало незвичайну активність літаків РФ у небі Європи. У відповідь на це міноборони РФ спростувало факт порушення.

Балтійський повітряний патруль - створена навесні 2004 року система чергування ВПС країн НАТО над територією Прибалтики. Оскільки Естонія, Латвія та Литва не мають придатних до такої служби бойових літаків, прикриття повітряних рубежів цих країн здійснюють чергові винищувачі країн НАТО, їх скеровують туди на підставі ротації. У травні Альянс потроїв число винищувачів над країнами Балтії через ситуацію в Україні і потенційну агресію проти балтійських країн з боку Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram