ГоловнаСвіт

У Бразилії розпочався суд над колишнім мільярдером Батістою

Бразильцеві, котрий входив до десятки найбагатших людей світу, може загрожувати до 13 років в'язниці

У Бразилії розпочався суд над колишнім мільярдером Батістою
Eike Batista
Фото: EPA/UPG

У Ріо-де-Жанейро (Бразилія) розпочався суд над бразильським магнатом Ейке Батістою (Eike Batista), який довгий час залишався одним з найбагатших у світі за версією журналу Forbes.

Про це повідомляє BBC. Батісті інкримінують інсайдерську торгівлю та маніпулювання фондовим ринком. Йому загрожує позбавлення волі до 13 років, однак, згідно з бразильськими законами, термін можуть зменшити, оскільки він притягується судом уперше.

Ейке Батіста з 2006 року створив шість сировинних компаній. Найбільша з них - OGX Petroleo e Gas Participacoe - 2008 року розмістила акції більш ніж на $4 млрд, заявивши, що має ліцензії на родовища із запасами 10,8 млрд барелів нафти. Проте 2013 року компанія була змушена визнати, що видобуток нафти на більшості цих родовищ неможливий. Кредитори відмовилися надати OGX додаткові кошти.

2012 року статки 58-річного Батісти перевищували $30 млрд, він був найбагатшою людиною в Бразилії і займав сьоме місце в списку мільярдерів світу за версією журналу Forbes. Однак 2013 року його виключили з рейтингу мільярдерів Forbes, оскільки вартість його активів після вирахування заборгованості оцінювалася в $900 млн.

Згідно з рейтингом журналу, опублікованим у березні 2014 року, Батіста став "головним невдахою" минулого року - його статки впали до $300 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram