ГоловнаСвіт

Японський прем'єр оголосив про розпуск парламенту

Абе готовий піти у відставку, якщо владна коаліція не отримає більшості на виборах

Японський прем'єр оголосив про розпуск парламенту
Синдзо Абэ
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе оголосив про те, що розпустить парламент 21 листопада.

Як повідомляє Associated Press, очікується, що дострокові вибори відбудуться у середині грудня.

У випадку, якщо владна коаліція Японії, що складається з Ліберально-демократичної партії (ЛДП) Абе і партії "Нова Комейто" не отримає більшості на виборах, глава уряду пообіцяв залишити свою посаду.

Рішення про розпуск парламенту пов'язане з тим, що Абе прагне закріпити мандат ЛДП, поки її рейтинги знаходяться на відносно високому рівні, а опозиція роздроблена, зазначає Associated Press.

Читайте: Лідери США, Японії та Австралії об'єдналися в боротьбі з Росією

Крім того, Абе заявив, що заплановану на жовтень 2015 року податкову реформу здійснять не раніше, ніж у квітні 2017 року, пише Рейтер. Вона передбачає підвищення податку з продажів по всій країні з 8% до 10%. На думку прем'єра, ризики для економіки від проведення реформи перевищують її значимість для фінансового становища країни.

"Навіть якщо ми підвищимо податок, як було заплановано, податкові надходження до бюджету не зростуть, якщо економіка не відновиться", - пояснив Абе.

За даними на листопад 2014 року, японська економіка показала негативний приріст ВВП другий квартал поспіль, що формально означає початок рецесії в Японії. Однією з причин рецесії експерти називають підвищення національного податку з продажів з 5% до 8% у квітні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram