ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві сталася серія вибухів газу в житлових будинках

18 квартир зайнялися через стрибок тиску на газорозподільній станції

У Москві сталася серія вибухів газу в житлових будинках
В результате взрывов газа загорелись 18 квартир
Фото: mk.ru

Унаслідок стрибка тиску газу на газорозподільній станції в Москві зайнялися квартири в 13 житлових будинках. Пожежі сталися у 18 помешканнях, від газу довелося відключити весь мікрорайон.

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, НП сталася в Пресненському районі Москви. Пожежа почалася о 18:57 мск у неділю, 16 листопада. З охоплених полум'ям будинків евакуювали 600 осіб, крім того, чотирьом мешканцям знадобилася медична допомога. Загиблих немає.

За даними міської служби "Мосгаз", в районі Шелепіхінського шосе пошкоджено устаткування редукування шафового регуляторного пункту. Через стрибок тиску відбулася серія вибухів газу з подальшим загорянням у житлових приміщеннях.

"За фактом займання в декількох помешканнях під час проведення ремонтних робіт на газовій підстанції на території Пресненського району проводиться дослідча перевірка", - повідомила представник Головного слідчого управління СК у Москві Юлія Іванова.

Станом на 8:00 за київським часом, усі займання ліквідовано, евакуйованим мешканцям дозволили повернутися додому. Вісімнадцять квартир, які горіли, охороняє поліція, їхнім мешканцям надано місця в готелях.

За словами заступника мера Москви Петра Бірюкова, причини аварії, що призвела до пожеж у квартирах на Шелепіхінській вулиці в Москві, з'ясовуватиме технічна комісія. "Відомо, що в усьому кварталі протягом останніх півтора місяця тривали планові роботи і газ подавали з іншої газорозподільної підстанції, - сказав він. - Технічна комісія з'ясовуватиме, що сталося".

Нагадаємо, наприкінці жовтня через вибух газу в багатоповерховому будинку в Липецькій області Росії загинули три людини: у будинку впали перекриття з п'ятого по перший поверх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram