ГоловнаСвіт

Саміт G20 у 2016 році відбудеться в Китаї

Наступного року зустріч відбудеться в Анталії

Саміт G20 у 2016 році відбудеться в Китаї

Саміт "великої двадцятки" в 2016 році відбудеться в Китаї. Це випливає з підсумкового комюніке саміту.

Наступного року зустріч відбудеться в Анталії (Туреччина).

"Ми дякуємо Австралії за головування в цьому році. Ми з нетерпінням чекаємо спільної роботи під головуванням Туреччини в 2015 році і очікуємо прогресу в переговорах на нашій наступній зустрічі в Анталії 15-16 листопада 2015 року... Ми також з нетерпінням чекаємо зустрічі в Китаї в 2016 році", - йдеться в документі, пише РБК-Україна.

Також, згідно з текстом комюніке, одним із основних поставлених завдань стало зростання світового ВВП на 2% до 2018 року. Це, за прогнозами, збільшить світову економіку більш ніж на 2 трлн дол. і створить мільйони робочих місць. Для реалізації цього плану лідери "Групи двадцяти" мають намір підвищити обсяги торгівлі та інвестицій, а також посилити конкуренцію.

За підсумками саміту також було затверджено антикорупційний план, розрахований на 2015-2016 роки. Зокрема, лідери "двадцятки" заявили про намір забезпечити прозорість володіння бізнесом. Це дозволить боротися з хабарництвом, ухиленням від податків та відмиванням грошей. У документі йдеться і про необхідність законодавчо закріпити поняття "бенефіціарний власник". Також країни G-20 до кінця 2018 року зобов'язалися почати автоматичний обмін податковою інформацією.

Водночас у комюніке зазначається, що для світової економіки зберігаються ризики, пов'язані з геополітичною нестабільністю. "Світова економіка залишається вразливою стосовно шоків, зберігається фінансова нестійкість", - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що в австралійському Брисбені розпочалася закрита зустріч лідерів ЄС і США, головною темою обговорення якої є ситуація в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram