ГоловнаСвіт

Орбан відкинув звинувачення США в корупції в уряді Угорщини

Вашингтон стурбований зближенням Будапешта з Москвою

Орбан відкинув звинувачення США в корупції в уряді Угорщини
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан назвав "непереконливим папірцем" документ, в якому США висловлюють занепокоєння корупцією в Угорщині.

Як повідомляє агентство Рейтер, раніше відповідний документ посольство США в Будапешті передало уряду Угорщини.

"Ми дійсно отримали документ, серію звинувачень, які ми в останні чотири роки чули від опозиційних партій, - заявив Орбан у радіоінтерв'ю. - Це непереконливий папірець. Якби його не написали англійською, я б подумав, що його написала опозиційна партія".

У четвер ввечері уряд Угорщини опублікував на своєму сайті документ, отриманий від посольства США в Будапешті минулого тижня. У документі перераховано питання, які турбують США, зокрема - шахрайство з ПДВ у сільськогосподарській сфері та націоналізація продажу тютюну. Також з документа випливає, що у Вашингтоні стурбовані проблемами з демократією в Угорщині, а також тим, що Будапешт віддаляється від Заходу і його курсом на Росію.

Минулого місяця США заборонили в'їзд у країну низці угорських чиновників та бізнесменів, звинувативши їх у причетності до корупції. Глава угорської податкової служби вже підтвердила, що вона увійшла в американський "чорний список" разом із кількома колегами. При цьому вона заперечує всі звинувачення.

Нагадаємо, раніше в листопаді Орбан заявив про намір будувати "Південний потік" всупереч волі ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram