ГоловнаСвіт

Близько 400 осіб заарештовано в Туреччині під час заворушень у жовтні

Кримінальні справи за участь у масових заворушеннях порушено щодо 1598 курдів

Близько 400 осіб заарештовано в Туреччині під час заворушень у жовтні
архив
Фото: EPA/UPG

Глава турецького Мін'юсту Бекір Боздаг повідомив у четвер, що у кримінальних справах, порушених у зв'язку з масовыми заворушеннями в Туреччині на початку жовтня, заарештовано 386 осіб.

Про це повідомляє РИА Новости.

У жовтні Туреччиною прокотилися вуличні протести курдського населення, супроводжувані масовими заворушеннями, в яких загинули десятки людей. Приводом до них стали події в населеному курдами сирійському місті Кобані, яке штурмують бойовики терористичної організації "Ісламська держава". Курдське населення Туреччини протестувало проти політики невтручання уряду країни в конфлікт у Сирії. На початку жовтні на тлі масових заворушень Туреччина ввела комендантську годину у шести провінціях.

"У результаті несанкціонованих мітингів під приводом подій в Кобані порушено 73 кримінальні справи стосовно 1598 підозрюваних, 894 осіб затримано і 386 осіб заарештовано. 29 наших співгромадян загинули", - заявив Боздаг, виступаючи в парламенті Туреччини.

Читайте: Курдські протестувальники увірвалися в Європарламент

Міністр додав, що 244 людей відпустили під нагляд поліції.

Нагадаємо, місто Кобані має стратегічне значення для ісламістів, оскільки в разі його захоплення в руках бойовиків виявиться велика ділянка сирійсько-турецького кордону. За час облоги майже 200 тис. мирних жителів втекли до сусідньої Туреччини. Більш як сотня сіл в околицях курдського міста знаходяться під контролем терористів. Наприкінці жовтня

 бранець ІД заявив про перемогу бойовиків у битві за стратегічно важливе місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram