ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії запропонували ввести дрес-код для РАЦСів

У Громадській палаті розкритикували ініціативу як таку, що порушує недоторканність приватного життя

У Росії запропонували ввести дрес-код для РАЦСів
Фото: www.maxverona.ru

Депутат петербурзьких законодавчих зборів Віталій Мілонов запропонував дозволити реєстрацію шлюбу у РАЦСах тільки за умови "традиційного вбрання" у нареченого і нареченої.

На це вже відреагували у Громадській палаті РФ.

"Реєстрація шлюбу людей, які з'явилися у РАЦС в одязі протилежної статі або у пляжному одязі, не припустима. За винятком тих моментів, коли одяг є елементом культури або етнічного походження", - заявив Мілонов.

Читайте: Біля генконсульства України в Петербурзі викинули у смітник український прапор

Повідомляється також, що депутат вже готує поправки у законодавстві щодо цього. Мілонов перейнявся питанням зовнішнього вигляду молодят після того, як у Петербурзі вперше зареєстрували шлюб між жінкою і трансгендером (чоловіком, який змінив стать). На одруження молодята прийшли у весільних сукнях.

Член Громадської палати Олена Тополєва-Солдунова вважає, що такі поправки в законодавство порушують недоторканність приватного життя. "У чому приходити в РАЦС - особиста справа кожної пари, яка вирішила оформити свій союз, і втручатися в це абсолютно не правильно. Якщо люди хочуть відзначити цей день у костюмах щурів, то нехай відзначають. Так можна залізти зовсім у приватне життя і регулювати, наприклад, у чому можна ходити в магазин", - пише вона.

Нагадаємо, у липні Мілонов запропонував заборонити українського співака Дорна в РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram