ГоловнаСвіт

Індустрія комп'ютерних ігор зміцнила економіку США

Створенням ігор в США займаються 42 тисячі осіб

Індустрія комп'ютерних ігор зміцнила економіку США
архив

Згідно з дослідженням Асоціації ігрових компаній (Entertainment Software Association, ESA), американська ігрова індустрія за темпами росту обігнала економіку США учетверо.

Результати відповідного дослідження опубліковано на офіційному сайті ESA.

З документа випливає, що в період з 2009 по 2012 рік реальне щорічне зростання ігрового ринку становило 9,7%, тоді як реальне зростання американської економіки - лише 2,4%.

За оцінками ESA, ігрова індустрія в США станом на 2012 рік безпосередньо забезпечувала більш як 42 тисячі робочих місць. Близько 80% припадає на частку семи штатів: Каліфорнії, Техасу, Вашингтону, Нью-Йорку, Массачусетсу, Флориди та Іллінойсу. Середній дохід програмістів, зайнятих в індустрії, у 2012 році становив майже $95 тис. доларів на рік (без урахування податків і відрахувань до страхових та пенсійних фондів). Темпи збільшення кількості робочих місць становлять 9% на рік (у період з 2009 по 2012 рік), тоді як у цілому в США - 0,7%.

Читайте: США закликали МВФ списати борги постраждалих від Еболи африканських країн

Entertainment Software Association - союз ігрових компаній США, створений у 1994 році. Крім досліджень ринку, захисту авторських прав та лобіювання інтересів індустрії у Вашингтоні ESA проводить з 1995 року виставку Electronic Entertainment Expo (E3).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram