ГоловнаСвіт

Меркель: можливе розширення санкцій проти РФ торкнеться тільки віз

Меркель: можливе розширення санкцій проти РФ торкнеться тільки віз
Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що можливе розширення санкцій проти Росії через ситуацію в Україні стосуватиметься тільки "чорного списку" на в'їзд у Євросоюз і не зачепить економічну сферу.

Про це повідомляє РИА Новости.

Як повідомляє агентство Рейтер, раніше голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні заявила, що голови МЗС ЄС обговорять питання розширення санкцій проти РФ 17 листопада.

"Наступного тижня - у понеділок - у нас буде зустріч на рівні міністрів у Брюсселі, але мова піде не тільки про розширення санкцій (проти Росії, - Ред.), а насамперед про те, як підтримати Україну в ці важкі часи", - сказала Могеріні журналістам у Берліні.

"Я сподіваюся, що ми не повернемося до ситуації дво- або тримісячної давності, із запеклими сутичками та щоденними вбивствами", - заявив голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час зустрічі з Могеріні. При цьому обоє політиків погодилися, що санкції повинні бути лише частиною відповіді на дії Росії, але зазначили, що вони серйозно вплинули на російську економіку.

Читайте: Патріарх Кирило "пояснив", чому Росія підтримує терористів

Відносини Заходу з Росією погіршилися через ситуацію на сході України. Західні країни з березня вже кілька разів вводили санкції проти російських політиків, бізнесменів і компаній і погрожували розширити обмежувальні заходи. У відповідь Росія 7 серпня на рік обмежила імпорт низки товарів із країн, які запровадили проти неї санкції: США, держав ЄС, Канади, Австралії та Норвегії.

США і ЄС не визнають анексії Криму Росією і звинувачують Москву у втручанні в справи України. Росія, незважаючи на численні докази участі російських військ у конфлікті на Донбасі, це заперечує і називає такі звинувачення неприйнятними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram