ГоловнаСвіт

З іспанської принцеси зняли звинувачення у відмиванні грошей

Донью Крістіну як і раніше звинувачують в ухиленні від податків

З іспанської принцеси зняли звинувачення у відмиванні грошей
Донья Кристина
Фото: http://ru-royalty.livejournal.com/

Верховний суд Пальми-де-Майорки в п'ятницю, 7 листопада, зняв із сестри короля Іспанії Філіпа VI доньї Крістіни обвинувачення у відмиванні грошей.

Про це повідомляє BBC.

Тим не менш, вона все ще мусить відповісти в суді у справі про несплату прибуткового податку і податку на прибуток у 2007-08 роках.

Чоловік доньї Крістіни Іньякі Урдангарін, герцог Пальма-де-Майоркський, також перебуває під слідством і підозрюється у підробці документів, розтраті державного майна, зловживанні службовими повноваженнями і шахрайстві. Слідство підозрює Урдангаріна в причетності до відмивання €6 млн в рамках діяльності некомерційної організації "Інститут Ноосі", яку він раніше очолював. Донья Крістіна на той момент входила до ради директорів організації. Подружжя спільно володіло компанією "Аісон", через яку, за припущеннями слідчих, також відмивалися кошти.

Вперше слідство звернуло увагу на принцесу Крістіну після того, як іспанські цивільні активісти, які боряться з корупцією, заявили, що їй було відомо про махінації її чоловіка, а також, що вона брала участь у деяких незаконних фінансових операціях. Активісти стверджують, що за три роки існування створеної на ім'я Урдангаріна компанії Aizoon дочка колишнього монарха Хуана Карлоса зняла з її рахунку €571 тисячу, хоча інвестиції в цю фірму склали всього €1,5 тисячі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram