ГоловнаСвіт

Політики Буркіна-Фасо домовилися про проведення загальних виборів

Тимчасовий буркінійський лідер готовий передати владу цивільному уряду протягом двох тижнів

Політики Буркіна-Фасо домовилися про проведення загальних виборів
Исаак Зида, Джон Драмани
Фото: EPA/UPG

Лідери політичних партій і громадянських об'єднань Буркіна-Фасо домовилися про проведення президентських і парламентських виборів у листопаді 2015 року.

Про це заявив голова Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС), президент Гани Джон Драмані, повідомляє Рейтер.

Як уточнює euronews, перемовники також погодилися, що протягом найближчого року країною керуватиме перехідний уряд, який ще належить сформувати.

Поки що невідомо, хто очолить майбутній уряд. Драмані на зустрічі з військовими й опозицією Буркіна-Фасо в Уагадугу заявив, що політичним і цивільним лідерам країни слід "узгодити кандидатуру громадянина цієї країни, який володів би такими якостями, як повага, чесність, патріотизм і націоналізм, щоб очолити Буркіна-Фасо протягом року до проведення вільних, відкритих і чесних виборів. Ось чого ми очікуємо від вас".

Підполковник Ісаак Зіда, який прийшов до влади після відставки президента Буркіна-Фасо Блеза Компаоре на тлі масових протестів, заявив, що може передати владу цивільному уряду протягом двох тижнів. На цьому наполягають Африканський Союз і країни ЕКОВАС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram